Over Bagger en Poepewitte

Toen de schuiten nog door weer en wind het eilandenrijk doorkruisten. Toen bagger nog als goud over de akkers werd verspreid. Toen de kolen (poepewitte) nog onder de veilingklok doorgevaren werden. Toen liefde nog niet zo vanzelfsprekend was…
Over Bagger en Poepewitte gaat over de jonge Wies die, helaas, haar vader te vroeg verloren heeft. Samen met haar moeder moet ze hard werken om de akkers op de eilanden te kunnen onderhouden. Gelukkig krijgt ze hulp van Douwe, haar trouwe vriend, die niet te beroerd is om de handen uit de mouwen te steken. Moeder vindt de vriendschap tussen Douwe en Wies niet zo’n goed plan. Zij vertrouwt liever op de hulp die tuinderszoon Jakob haar wil aanbieden voor het onderhouden van de akkers, dit is echter niet het enige wat Jakob van haar wil. Douwe en Wies vragen zich al snel af of Jakob wel echt te vertrouwen is. En wie heeft het mysterie van de verdwenen kolen op zijn geweten?
Samen met lokale bewoners werd er research gedaan naar de oude verhalen uit Langedijk en kwam het script tot stand. Geen feitelijke historische vertelling, maar een heerlijke, compacte voorstelling met levendige personages, voor iedereen tussen de 6 en 80 jaar. De voorstelling Over Bagger en Poepewitte ging op 9 juli 2011 in première in het Oosterdelgebied in de gemeente Langedijk.
De voorstelling werd gespeeld op het recreatie-eiland in het Oosterdelgebied. Dit is tot stand gekomen door een intensieve samenwerking met Stichting Veldzorg, die het natuurgebied in beheer heeft. De schuiten van Veldzorg brachten de bezoekers naar het eiland en zetten ze na de voorstelling weer veilig aan land.

flyer Over Bagger en Poepewitte 2zkl

_DSC0187kl

Een gedachte over “Over Bagger en Poepewitte”

Reacties zijn gesloten.